A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI 23 éve, minden évben megrendezi a nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. A bírálatnál az ingatlanfejlesztés koncepcióját és eredményét, építészeti- és városépítészeti színvonalát, a kivitelezés minőségét, az alkalmazott műszaki megoldásokat és a megvalósítás időtartamát értékelik. Vizsgálják még a fejlesztés eredményességét, értékesítési- és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

Brazília, Malajzia, majd Magyarország elsőként saját nemzeti pályázatot is indított, azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat a nemzetközi fordulóban. A kezdeményezést számos ország követte.

Az elmúlt 16 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen szerepeltek a megmérettetéseken, több kategóriában is győzelmet arattak és nyertek különdíjat. Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett XVI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt Magyarországról.

Őket díjazták

Speciális épületek kategóriában második helyezést ért el a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Liszt Ferenc Zeneakadémia pályaműve. A Környezettudatos épületek kategória II. díját nyerte a Horizon Development Kft. Eiffel Palace irodaháza. Örökségvédelem kategóriában a zsűri két második díjat adott ki, és mindkettő Magyarországra került. Az Eiffel Palace irodaház és a Liszt Ferenc Zeneakadémia az Örökségvédelmi kategória megosztott második díját kapta.