Burgenlandban összesen 23 Zielpunkt üzlet működött 2015 december-januárjáig, az üzletlánc azonban csődbe ment, így az itteni boltok is bezártak. Akkori hírek arról szóltak, hogy minél előbb igyekeznek új üzemeltetőket találni, az alkalmazottakat átvenni. Ez azonban nem volt sikeres, az üzletek többsége továbbra is üresen áll - olvasható a regionális portálon.

Mindössze három Zielpunktból Unimarkt, egyből borkereskedés, kettőben pedig hamarosan Spar üzlethelyiség nyílik. Ám több járásban nem talált új üzemeltetőre egyetlen volt Zielpunkt üzlet sem. Az ingatlanok többségét elárverezték, jelenleg túlnyomó részük ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások tulajdonában van, ám valahol még mind a mai napig nem történt árverezés sem.

Korábbi beszámolók szerint a csoport üzletei már működésük alatt is eléggé leromlott állapotúak voltak, s az elhelyezkedésük sem volt a legideálisabb.

Nagy volt, mégis megroppant

Mint azt, a Napi.hu korábban megírta, az üzletlánc viszonylag jelentős szereplőnek számított az osztrák piacon, a múltbéli tulajdonos által felhalmozott veszteségei miatt azonban nem volt képes talpon maradni. (A korábbi tulajdonos Tengelmann 2008-ban Magyarországon is túladott 174 Plus üzletén, amelyet a Spar vásárolt fel.)

A láncot az is súlyosan érintette az osztrák versenyhatóság tavaly nyári ítélete, amely a Pfeiffer-Zielpunkt csoportot több mint 500 ezer eurós bírsággal sújtotta, mivel 2007 és 2011 között több árucsoport - húsok, tejipari termékek, kolbászok és italok - esetében nem megengedett módon alakították ki azok árait. Georg Pfeiffer egykori tulajdonos szerint a Zielpunkt megmentéséhez további 60 millió eurót kellett volna a hálózatba fektetni 2018-ig.