Dokumentumokat tüntethettek el a ferencvárosi fideszesek?

A Ferencváros frissen megválasztott ellenzéki polgármestere olyan információkat kapott fideszesektől, hogy papírokat tüntettek el, miután sok szerződést nem iktattak. Lakásbérleti szerződések is hiányoznak.
Komócsin Sándor, 2019. október 16. szerda, 08:05
Fotó: Napi.hu

Elkerülhetetlen a teljes átvilágítás - mondta Baranyi Krisztina, a IX. kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármestere az ATV-ben. Egyelőre nem tudják, hány bérlakás van a kerületben, miután sok lakás esetén hiányoznak a bérleti szerződések. Így sokszor azt sem lehet tudni, hogy valaki jogosan tartózkodik-e egy lakásban vagy sem.

A politikus már az első nap bement a polgármesteri hivatalba, mert olyan információkat kapott fideszesektől - miután érzékelték, hogy a kerületben vesztésre állnak -, hogy papírokat tüntethetnek el. Sok olyan szerződés van ugyanis, amit nem iktattak.

Képviselőként korábban alig jutott hozzá adatokhoz, azok főképpen saját forrásaitól jöttek, most viszont mindent meg szeretne nézni és nyilvánosságra hozni. A nem iktatott szerződések hátterében szerinte valamilyen lopás állhat. Ez az önkormányzat teljes működését érinti, a bérleményszerződéseken túl például a parkgondozást is.

HOZZÁSZÓLÁSOK