Dőlt a pénz a lakástakarékokból

A lakás-takarékpénztárak tavaly 250 milliárd forintot fizettek ki az ügyfeleik lakáscéljaira, ami jelentősen meghaladja a 2014-es 212 milliárd forintot - írja közleményében a Lakás-takarékpénztárak Egyesülete.
MTI, 2016. március 3. csütörtök, 20:07

Az egyesület elnöke  Gergely Károly szerint a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) bevezetésével, valamint az új építésű lakásokra vonatkozóan az áfa 5 százalékra csökkentésével végre jelentős lendületet vehetnek a lakásberuházások, és ezek makrogazdasági szinten is kedvező hatásokat válthatnak ki.

Az elnök úgy véli, hogy a lakás-takarékpénztári konstrukciók jól kiegészítik a csok által kínált lehetőségeket. Például a 10 millió forintos kedvezményes hitelre pályázóknak szükségük lehet önerőre is, amihez, igénybe vehetik a lakás-takarékpénztárakban felhalmozott megtakarításaikat is.

Idén húsz éve, 1996-ban jött létre Magyarországon a lakás-takarékpénztári rendszer, amely az elmúlt két évtizedben 3,5 millió ügyfelelet szolgált ki. A szektor sikereihez alapvetően hozzájárult a lakás-takarékpénztári törvény módosítása 2010-ben, amely rugalmasabbá tette a pénztáraknak a hitelezést.

A lakás-takarékpénztárak korábbi, néhány százalékos lakáshitel-piaci részesedése a pénzügyi válság következményeivel küszködő piacon így nőhetett közel 30 százalékosra, hozzájárulva a lakáshitel-piac talpon maradásához, majd újjáéledéséhez is. A lakástakarék emellett a klasszikus banki hitelekkel is kombinálható, így az energiakorszerűsítés és a lakásfelújítás mellett a banki lakáshitelezést is segíti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.03.08 09:09

A Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő szingapúri székhelyű Sertorius Global Opportunities Fund Pte. Ltd. a Budapesti Értéktőzsdén OTP- és Mol-részvényeket vásárolt március 4-én a Concorde Értékpapír Zrt. közreműködésével, írja az MTI.
A BÉT honlapján hétfőn közzétett Mol-tájékoztatás szerint a Mol igazgatóságának alelnöke, Csányi Sándor közvetett tulajdonosi részesedésével működő Sertorius 70 000 darab Mol-törzsrészvényt vásárolt, darabonként 15 138,96 forint átlagárfolyamon. A Sertorius Ltd.-nek a tranzakció előtt nem volt Mol-részvénye.
Csányi Sándor közvetlen Mol-részvénytulajdona változatlanul 9500 darab maradt. Az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy a Sertorius részvényenként 6284 forint átlagáron 400 000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt. Ezáltal a Sertorius Ltd. tulajdonrésze az OTP Bankban nulláról 0,14 százalékra nőtt. Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató közvetlenül fennálló részvénytulajdona az OTP-ben eközben változatlan maradt.

Van még kérdése valakinek?????????????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2016.03.07 10:47

Ismerek ( pontosabban egyszer beszélgettem vele évekkel ezelőtt ) egy mafiózót, aki kávézás közben ( akkor derült ki, ki ő valóban ) azt mondta - összeszedtem pár milliárdot innen-onnan, Takarékszövetkezet alapítok és "nyugdíjba megyek". Lehetett 35 éves kb..

Vajon mennyien lehetnek ilyen "munkában megfáradt" büdös bogarak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html