Döntött a kormány az új budapesti híd tervpályázatáról

Nemzetközi tervpályázatot fognak kiírni a Galvani híd megvalósítására, a pályázat lebonyolításához 441 millió forintot bocsát rendelkezésre a kormány - derül ki a Magyar közlöny hétfői számából.
MTI, 2016. december 5. hétfő, 23:53
Fotó: Napi.hu

A kormány rendelete szerint a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (KKBK Nonprofit Zrt.) útján, Budapest főpolgármesterének bevonásával folytatják majd le a híd megvalósítására vonatkozó nemzetközi tervpályázati eljárást.

A legjobbnak ítélt pályamű felhasználásával fogják lebonyolítani az építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A nemzetközi pályázat lebonyolítását a rendelet szerint haladéktalanul meg kell kezdeni, a szükséges forrást pedig a nemzeti fejlesztési miniszter biztosítja a központi költségvetés XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezete terhére.

A mai döntést ugyanakkor megelőzte a múlt héten a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közbeszerzési kiírása a Galvani utca és az Illatos út vonalában építendő új híd, valamint a rávezető utak tervezésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK