A bejelentés szerint a Dorottya-ház kulturális célú hasznosítása és rekonstrukciója, belvárosi látogatóközpont kialakítása nevű projekt keretében, a barokk stílusú, két szintes épületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, valamint kulturális - szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki.

A projekt célja, a régóta használaton kívüli műemlék, a kaposváriak körében csak Csokonai fogadó néven ismert épület felújítása, és abban turisztikai attrakciók létrehozása.

Az épület hely- és kultúrtörténeti szempontból is jelentős. Egy itt lezajló ceremónia ihlette Csokonai Vitéz Mihályt a Dorottya, vagyis a dámák diadalma fársángon című komikus eposz megírására, s ennek tiszteletére kapta nemrégiben új elnevezését, a Dorottya-ház nevet.

A műemlék épületben már folynak az előkészítő bontási munkálatok. A kivitelezés része a teljes épület műemléki rekonstrukciója, energetikai korszerűsítése, valamint környezetének helyreállítása. Korszerű kiállítóterek és az egyéb attrakció-elemeknek helyet adó épületrészek jönnek létre, udvara megszépül, az ingatlan hátsó részén pedig parkolókat is építenek - közölte az önkormányzat.