Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kossuth Lajos téren, a volt MTESZ-székház területén épülő új irodaház nem csak később, hanem a tervezettnél többért készül el: a korábban meghatározottnál bő 1,5 milliárd forinttal drágábban, 10 milliárd 670 millió forintért készül el. Az építést a Market Zrt. végzi. Ugyanez a cég bontotta le az egykori MTESZ-székházat is, több mint 700 millió forintért - írta a napilap.

Az irodaháza az első szabadon választott országgyűlés elnökének emléket állítva Szabad György nevét viseli majd. Az épületet egy földalatti folyosó köti majd össze az Országházzal, ennek megépítését biztonsági és munkaszervezési okokkal indokolják.

A "Kossuth tér arculatába illeszkedő, az eredeti, Hültl Dezső által 1928-ban készített homlokzati terveknek megfelelő, de minden más szempontból korszerű irodaházat" terveznek építeni. Az új irodaházba a jelenleg a Parlamentben működő Országgyűlés Hivatala szervezete költözik. A beruházás befejezését korábban 2018 második felére tervezték.

A Széchenyi rakparti képviselői irodaházat (a volt MSZMP székházat, a köznyelvben Fehér házat) továbbra is az országgyűlési képviselők, a frakciók és munkatársaik használják.

Képünk forrás: MTVA/Bizományosi/Róka László