Elérte a 90 százalékot a Csepel-szigeten található, 2014 óta a Futureal-csoporthoz tartozó Sziget Center bevásárlóközpont kihasználtsága. A fennmaradó terület kiadásáról több nemzetközi lánccal is tárgyal már az üzemeltető, ezek közül az első szerződés várhatóan még az idén megszületik.

A 2009-ben Tökölön épült bevásárlóközpont 23 ezer négyzetméter bérbe adható területével a Csepel-sziget egyik legnagyobb regionális kiskereskedelmi központja, amely az elsődleges vonzáskörzetben élő mintegy 90 ezer embert szolgálja ki (Szigethalom, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Tököl, valamint Budapest XXI. kerülete).

A Sziget Centerben az elmúlt két évben mintegy 9 ezer négyzetméterre érkezett új bérlő, többek közt a ruházati üzleteket működtető C&A és H&M, a lakberendezési tárgyak és bútorok kereskedelmében érdekelt Jysk, a Pepco ruházati és háztartásicikk-üzlethálózat, a háztartási termékeket és kozmetikai cikket forgalmazó Euro Family üzletlánc és csatlakozik hamarosan az Euronics is. Előrehaladott tárgyalások folynak egy nemzetközi sporteszköz és sportruházat kereskedővel.

A növekvő kiskereskedelmi forgalom miatt euforikus hangulat uralkodik a kereskedelmi ingatlanok piacán, a kereskedők árbevétele nő, ezért egyre többen terjeszkednek közülük az elmúlt években - mondta Karai Péter, a Futureal kereskedelmi üzletágának értékesítési igazgatója.

A Sziget Center 2014-ben került a Futureal érdekeltségébe.