A régiós ingatlanközvetítő hálózat konszolidált jelentése szerint a bevétel növekedését elsősorban a befektetés, a pénzügyi termékközvetítés és a franchise szegmensben elért magasabb árbevétel magyarázza.

A társaság adózott eredménye 1,17 milliárd forint volt az első fél évben, 121 százalékkal nőtt 2017 azonos időszakához viszonyítva, amikor 554 millió forint adózott eredményt értek el.

A működési költségek mintegy 71 százalékkal 3,29 milliárd forintra nőttek, ugyanakkor csoport konszolidált működési eredménye 1,39 milliárd forint volt az első fél évben, 232 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakban elért 419 millió forinthoz képest.

A Duna House Holding Nyrt. fő tevékenysége ingatlan- és hitelközvetítés. A csoport zászlóshajója a magyarországi országos ingatlanközvetítő franchise hálózat, amely 2003-ban kezdte működését. A Duna House-csoport a Metrohouse csoport felvásárlásával 2016. áprilisában a lengyelországi, majd három prágai székhelyű társaság akvizíciója révén 2016. szeptemberétől a csehországi ingatlanpiacra is kiterjesztette tevékenységét.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a pénteki kereskedést 3720 forinton fejezte be. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 4340 forint, a legalacsonyabb 3453 forint volt - írta az MTI.

A kép forrása: Hornyák Dániel/Napi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!