Egyik pártnak sem fontos a lakáspolitika (TLE)

Az országnak évtizedek óta nincsen lakásépítési, lakásfelújítási koncepciója. Nincs válasz a fiatalok lakásigényére. A lakásépítések mélyponton vannak. A beinduláshoz a legfontosabb a politikai akarat, amelyhez valós súlyú kormányzati szereplő kijelölésére van szükség - írja közleményében a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE).
Napi.hu, 2015. április 22. szerda, 15:29
Fotó: Napi.hu

A TLE változatlanul keresi a pártok lakáspolitikusait, hogy legyen kinek átadni az Otthonteremtés 2015. című javaslatcsomagjukat. Mint arról a Napi.hu beszámolt, márciusban nyílt levélben keresték meg az összes parlamenti párt frakcióját, és arra kérték őket, hogy jelöljék meg lakásüggyel - lakásfelújításokkal, lakásépítésekkel - foglalkozó szakpolitikusukat, ám a jelek szerint eddig nem kaptak rá választ.

Mint írják, ad hoc nyilatkozatok nem helyettesítik, hogy minden pártnak felelős, a lakásépítéseket, lakásfelújításokat, bérlakásépítést, és az ezt ösztönző támogatási rendszert magában foglaló lakáspolitikája legyen. Nem megkerülhető, hogy a következő 10 évre lakásépítési célszámokat fogalmazzanak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK