Eladják az Országos Roma Önkormányzat ingatlanjait

Értékesíti az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) azokat az ingatlanjait, amelyeket a Farkas Flórián volt miniszterelnöki biztos nevével összeforrt Híd a Munka Világába program keretében vásárolt a szervezet – értesült a 24.hu.
Szász Péter, 2018. szeptember 27. csütörtök, 18:39
Fotó: Shutterstock

A eredetileg európai uniós forrásból indult - majd teljes csődbe torkollt - felzárkóztatási program során négy vidéki és egy budapesti irodát vásárolt az önkormányzat.

A zalaegerszegi és a salgótarjáni irodáját már eladta az ORÖ, és a szervezet csütörtöki közgyűlésén döntöttek arról, hogy a fővárosi irodát is eladják. Utóbbi ingatlant Budapest egyik legdrágább részén, az I. kerületi Gellérthegy utcában vásárolta a szervezet, hogy ott alakítsanak ki központi irodát a programban létrehozott szövetkezetnek, ami azonban sosem végzett érdemi munkát, és be sem költözött az ingatlanba.

Az 24.hu úgy tudja, hogy az eladási ár 232 millió forint. a befolyó összeg egy részét a roma önkormányzat tartozásainak kifizetésére, egy másik részét pedig bérekre és egyéb költségekre fordítják.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK