Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Friderikusz Sándor villájának hirdetése két portálon is megjelent, az egyiken 2,5 milliárd forintért, a másikon 7,9 millió euróért árulják - derül ki a Bors cikkéből. Az ingatlan a meggyilkolt médiamágnás Fenyő Jánosé volt, amelyet lapinformációk szerint 1999-ben vásárolt meg Friderikusz.

A villának "Európában nincs párja", hirdeti az egyik ingatlanos portál, míg a másik szerint ez a "csoda a budai hegyekben". A fényűző villáról a linkekre kattintva nézhet képeket.

Korábban a Napi.hu beszámolt róla, a XII. kerületi, Alkony utcai villa a székhelye a saját tulajdonú ingatlan kezelésével, bérbeadásával foglalkozó Földgömb Kft.-nek, amelynek egykor Fenyő özvegye, Kristyán Judit volt a tulajdonosa, jelenleg pedig a luxembourgi Cresford Real Estate A.S birtokolja. A Céginfo.hu adatai szerint a Földgömb Kft. telephelye egy budapesti, Vörösmarty téri lakás is, amit a Bors korábbi információi szerint szintén Friderikusz Sándor használ. (A ingatlankezelő cég befektetett tárgyi eszközeinek értéke a 2015-ös beszámolójában 2,78 milliárd forint volt.) A televíziós személyiség cégadatokban látható elérhetősége, tartózkodási helye ugyanakkor egy harmadik cím, amely a belvárosi Váci utcában van.

A svábhegyi villa hirdetésének adatai:

  • Elhelyezkedés: Budapest, XII. kerület
  • Szobák száma: 12
  • Fürdőszobák száma: 4
  • Alapterület: 1050 négyzetméter
  • Telek mérete: 6877 négyzetméter
  • Belső szintek száma: 3
  • Ár: 7 900 000 euró

A hirdetés szerint "kivételesen keveseknek adatik meg olyan álomotthon", mint ez a villa, amely az itáliai paloták pompáját idézi meg. "Jórészt itáliai művészekből álló alkotógárda hozott létre. Az évekig készült freskók, a falakhoz helyiségenként hangolt, ravennai műhelyből származó mozaikok, egyedileg tervezett szőnyegek, fa-, fém és üvegmunkák, mind a legfinomabb képző és iparművészeti remekművek olyan tökéletes összhangban, akár egy olasz zenemű hangjai. A műalkotások természetesen XXI. századi technikát rejtenek" - olvasható a hirdetésekben.

Az ingatlanban megtalálható többek közt egy könyvtár-társalgó, moziterem, fitneszterem, szauna, egy száz fő ellátására alkalmas high tech konyha, a hálókhoz hatalmas fürdők és gardróbok tartoznak.

"A villát káprázatos park öleli körül, mely teljes szimbiózisban él a környező védett erdőkkel, így valamennyi teraszról, a műalkotással felérő medencéből, sőt a teniszpályáról is a budai hegyek évszakonként új arcát mutató, ámulatba ejtő panorámáját élvezhetjük" - hirdetik a fényűző ingatlant.

Az ingatlant kőkerítés takarja a kíváncsi tekintetek elől:

Google Street View