Eladó a Kodály körönd közelében, az Andrássy út 96. szám alatti, felújított villa, amelyben négy luxuslakást alakítottak ki - szúrta ki a Bors az Ingatlanbazáron megjelent hirdetést. (A fenti kép forrása: Google street view.) Az eladási ár 22 millió euró, azaz mintegy 6,8 milliárd forint.

A ház Feszty Adolf építész tervei alapján az 1880-as évek elején épült, Herzl Tivadar megrendelésére. A tulajdonosok között voltak a Koháry család és a Szász-Coburg-gothai hercegek - áll a hirdetésben. 1945-46 között Magyarország akkori miniszterelnöke, majd 1946-48 között köztársasági elnöke, Tildy Zoltán élt itt, az épületet akkor ideiglenes kormányfői, majd köztársasági elnöki rezidenciává minősítették.

Jelenlegi tulajdonos a felújítást követően négy, egyenként 400 négyzetméteres luxuslakást alakított ki benne, nagy nappalival és ebédlővel, öt hálószobával, minden hálóhoz saját gardróbbal és fürdőszobával. A ház alagsorában wellness részleget és borospincét alakítottak ki. A teremgarázsban nyolc, lakásonként két-két autóbeálló készült. Az épület belső kertjében park várja a lakókat, szökőkúttal, lugassal és pihenőpadokkal - derül ki a hirdetményből.

A hirdetők azt is írják, hogy a vásárlónak ajánlott az ingatlant birtokló projektcéget megvásárolni. Részletek itt olvashatók.

Az ingatlanhirdetés tavaly júliusban is elérhető volt, akkor az Index Urbanista oldala azt írta, hogy a palotát két évvel ezelőtt - a helyi önkormányzat honlapján található előterjesztés szerint - 1,16 milliárd forintért árulták, azaz most, a felújítást követően hatszoros áron hirdetik eladásra.