A Weston család eladta a Selfridges luxus kiskereskedelmi csoportot a kiskereskedő osztrák Signa Holdingnak és a thaiföldi Central Group ingatlancégnek.

A tranzakció során a Selfridges Group a Central és a Signa kombinált luxusáruházak portfóliójának részévé válik – írja a Retail Gazette. A Central Group közleménye szerint az akvizíció "a világ egyik vezető, többcsatornás luxus áruházcsoportját hozza létre".

A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a BBC jelentése szerint az eladás 4 milliárd fontért történt. Hírek szerint a Selfridges eladására vonatkozó döntést Galen Weston - aki 2003-ban a Selfridges-nek a Sears Grouptól történt felvásárlását vezette - idei halála okozta.

A Selfridges-t 1908-ban alapította Harry Gordon Selfridge. Eddigi tulajdonosa, a Wittington Investmentst is birtokló brit Weston család 10,53 milliárd fontos vagyonával – a kiskereskedelemből egyetlenként – idén bekerült az Egyesült Királyság 10 leggazdagabbja közé a nyolcadik helyen.

A Selfridges jelenlegi portfóliója 18 áruházból áll, köztük a Selfridges Londonban, Manchesterben és Birminghamben, a de Bijenkorf Hollandiában, a Brown Thomas és az Arnotts Írországban, a hozzájuk tartozó e-kereskedelmi platformok, valamint a londoni, manchesteri és öt írországi ingatlan.

A tranzakció során a Selfridges Group a Central és a Signa luxus áruházláncok egyesített portfóliójának részévé válik. Ebbe beletartozik az olaszországi Rinascente, a dán Illum, a svájci Globus, valamint a németországi és ausztriai The KaDeWe Group.