Eladták az óbudai Új Udvart

Az izraeli Plaza Centers és az ingatlan másik tulajdonosa is eladta 50-50 százalékos részesedését a Kolosy tér közelében lévő Új Udvar bevásárlóközpontban - írta a hvg.hu.
portfolio.hu, 2014. január 14. kedd, 11:00
Fotó: Napi.hu

A Plaza Centers közleménye szerint a cég által 70 százalékban tulajdonolt leányvállalat és az Új Udvar másik tulajdonosa (a közleményben nincs nevesítve, de vélhetően a Shikun & Binui ingatlanfejlesztőről van szó) is megállapodott az 50-50 százalékos üzleztrészek eladásában, egy ezidáig meg nem nevezettt befektető számára. A közlemény szerint a Plaza Centers 2,35 millió eurót (700 millió forint) könyvelhetett el az ügyletért, ami alapján feltételezhető, hogy az ingatlan teljes vételára (4,7 millió euró) 1,4 milliárd forint volt. Ekkora összegért manapság luxus lakóingatlanokat árulnak Magyarországon.

Ran Shtarkman a Plaza Centers elnöke és vezérigazgatója úgy nyilatkozott a közleményben, "Az Új Udvar ugyan egy működő bevásárlóközpont, de komoly fejlesztésekre lenne szüksége ahhoz, hogy magasabb hozzáadott értéket és bevételt tudjon nyújtani a tulajdonosok számára. A jelenlegi finanszírozási környezet és a lehetőségeink miatt mi inkább úgy döntöttünk, hogy eladjuk a részünket. Az eladás összhangban van azzal a célunkkal is, hogy értékesítjük a nem a fókuszunkban lévő érdekeltségeinket, és az erőinket a fő hozamtermelő eszközeinkre összpontosítjuk."

A Bécsi úton található Új Udvar bevásárlóközpontot 1998-ban adták át, mint első generációs budai bevásárlóközpontot. Az Új Udvar a Shikun & Binui R.E.D. első magyarországi fejlesztése volt. A 3 szintes ingatlan mintegy 12 ezer négyzetméternyi kiadó területet kínál. Az utóbbi években egyre több negatív hír érkezett a bevásárlóközponttal kapcsolatban, mivel mérete, kialakítása és kínálata miatt nem tudta tartani a versenyt az újabb és nagyobb plázákkal. 2006-ban pedig még a mozit is bezárták, ami az első, nemzetközi multicég által üzemeltetett modern, többtermes filmszínház volt, amit nem eladnak, hanem bezártak. Az Új Udvarnak pedig eddig még nem sikerült olyan megújulást produkálnia, mint pl. a szintén nehéz időket is megélt Budagyöngyének, ami manapság a gasztro-delikát vonalon megerősödve csábítja újra a vásárlókat.

Megkerestük a Shikun & Binui R.E.D. képviselőjét is az üggyel kapcsolatban, ám egyelőre nem kívántak nyilatkozni az adásvétel tényéről és részleteiről.

HOZZÁSZÓLÁSOK