Eladtak több tucat magyar Spar-áruházat

A német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége közel 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített a TREI Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak. A tranzakció ezzel az első félév legnagyobb kiskereskedelmi értékesítése volt Magyarországon - adta hírül a Colliers International.
K. Kiss Gergely, 2017. július 10. hétfő, 10:38
Fotó: Napi.hu

Ezzel a tranzakcióval a TREI Real Estate konszolidálta magyarországi tevékenységét és a meglévő portfoliójának a végleges értékesítését. Az osztrák portfólió eladását követően Magyarországon másodikként sikerült a csoportnak a stratégiai célját megvalósítania, amivel folytathatja az egyesült államokbeli, német, cseh és lengyel ingatlanfejlesztési projektekre való összpontosítást - olvasható a közleményben.

Az ingatlancsomag kereskedelmi egységeinek (két kivétellel) minden eleme a Spar Magyarország Kft. részére hosszútávon bérbe adott kiskereskedelmi egység. A portfolió összterülete meghaladja a 39 500 négyzetmétert és az egyes szupermarketek az ország összes nagyvárosában megtalálhatóak, többek között Budapesten is, ahol 13 áruház cserélt gazdát. Az áruházak korábban a szintén Tengelmann tulajdonba tartozó Plus élelmiszeráruház-láncnak voltak bérbe adva, annak a Sparral való 2008 végén elhatározott egyesüléséig. A megegyezést a hónap utolsó napján véglegesítették az Erste Alapkezelő Zrt.-vel.

A tranzakció értékesítésében a Colliers International magyarországi irodája működött közre, annak előkészítésétől a lezárásáig. Az eladó jogi képviseletét a CMS Cameron McKenna látta el.

(A magyarországi Spar eredményességéről itt olvashat.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK