Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kabinet eredetileg még a nyári szünet előtt dönteni kívánt a második ütem megépítéséről. Az első pályázat csúfos kudarca után azonban módosították a határidőt. Az új bérlői pályázat kiírása, illetve a lakópark vártnál sokkal lassúbb "töltése" miatt kitolódott az első 80 házba beköltözők tapasztalatait elemző jelentés elkészítése is. Az összegzést először szeptemberben, majd jövő tavasszal kellett volna a kormány elé terjesztenie a projektet felügyelő Belügyminisztériumnak. Ám a Népszabadságot a tárca előbb úgy tájékoztatta, hogy a szociális lakópark ügye a közeljövőben nem szerepel a kormányülések napirendjei között. Később pedig azt válaszolták, hogy semmiféle döntés-előkészítő tanulmányról nem tudnak, így nem is adhatnak információt.

De már a lakóparkot befogadó Ócsa se nagyon bízik a folytatásban. - Holott akkor egy életképes önálló településrész születhetett volna saját üzlettel, bölcsődével, óvodával, közösségi létesítményekkel - magyarázta a lapnak Horváth Tamás ócsai alpolgármester, aki ennek ellenére úgy látja, hogy a lakóparkba költözők jól érzik magukat.

Az első pályázatra még 588 család jelentkezett, de alig akadt köztük olyan, aki megfelelt volna a szigorú feltételeknek. A második fordulóra már alig 23 pályázat érkezett, igaz, az első forduló vesztesei automatikusan bekerültek a könnyített feltételekkel kiírt fordulóba. Nem sokkal később a kormány bejelentette: egészen az év végéig folyamatosan várják az otthonukat elveszített családok jelentkezését.

Szinte bárki pályázhat, aki valamilyen ok miatt fedél nélkül maradt. A bukott devizahitelesek mellett egyéb, lakhatással összefüggő tartozás - közmű, közös költség - miatt árverésre kijelölt ingatlanok tulajdonosai is bekerülhetnek a programba.  A szociális lakópark házainak fele még mindig üres. S az év végére sem lesz telt ház - írta a Népszabadság.