A második negyedévben közel 62 ezer négyzetméterrel gyarapodott az irodaállomány,  ez  22 százalékkal több, mint az előző negyedévben. Az első félévben összesen 112 ezer négyzetméterrel bővült a budapesti állomány, amely 2009 azonos időszakához viszonyítva 28 százalékos növekedést jelent.
 

Az átadott irodaházak közül a Skanska által fejlesztett Népliget Center II. fázisa már 60 százalékban, a GTC Metro, a Budapest Bank új székháza pedig 100 százalékban megtelt, ami a jelenlegi piacon kiemelkedő eredmény. A Váci úti irodafolyosó ebben a negyedévben 31 ezer négyzetméterrel bővült, ami az összes átadás felét tette ki.
 

Az átlagos kihasználatlansági ráta a RERA mérései alapján 26,1 százalék, ez további lassú növekedést mutat az előző negyedévhez képest, azonban a következő félében már stagnálásra számítanak. A legkedveltebb alpiacon, a Váci úti irodafolyosón nem változott érdemben a kihasználatlanság, azaz továbbra is 20 százalék alatt maradt (19,3 százalék), javarészt a GTC Metro sikeres bérbeadásának köszönhetően.
 
Az agglomerációt leszámítva az üresedés kismértékű emelkedése figyelhető meg minden egyes alpiacon, azonban ennek 40,5 százalékos értéke továbbra is itt a legmagasabb az összes közül.


A második negyedéves adatgyűjtés során megismert bérbeadási szerződések nagysága meghaladta az 57 ezer négyzetmétert. Az alpiacok közül Észak-Budát emelik ki 12 ,5 ezer négyzetméterrel, ami a legmagasabb értéket és az összes bérleti tranzakció 21,8 százalékát jelentette.


A RERA adatai alapján egyre élénkül a bérlői aktivitás, melyet legfőképpen az új szerződések egyre növekvő aránya (56,5 százaléka) mutat. Az új tranzakciók átlagos mérete 400-500 négyzetméter körül alakult, a teljes tranzakciós volumen több, mint 70 százalékát a 400 négyzetméter alatti területekre kötött szerződések tették ki.
 
Emellett továbbra is jelentős mértékű a szerződéshosszabbítások, szerződés megújítások mennyisége, mely egyre több esetben területcsökkentéssel is jár. A negyedév legnagyobb új bérleti szerződését az Ericsson Magyarország kötötte, a cég a következő év elején foglalja el új irodáját a Népliget Center második fázisában (6,3 ezer négyzetméteren). A negyedév legnépszerűbb irodaházának a Capital Square bizonyult, melyet 5 új bérlő választott székhelyéül.

A nettó piaci felszívás az irodapiac alapvető mutatója, ami az új irodaterületek iránti keresletet méri. Alapja az összes spekulatív irodaterület (meglévő és fejlesztés alatt álló épületek egyaránt), mely a negyedév kezdetekor üresen állt, és a negyedév végéig bérlőre talált, kivéve azokat az irodaterületek, amikor a bérlő a nyilvántartott állományon belül másik, nem nagyobb méretű irodaterületre költözött.