Egy Aldi áruház építésével megkezdődött a XVII. kerületi strázsahegyi területfejlesztés, az  az Elephant Cégcsoport az élelmiszer diszkont mellett, 2011-től egy új lakókert építését kezdi meg.

Az összesen 400 lakásosra tervezett lakópark első ütemének 70-80 lakását az ősszel kezdik értékesíteni, a jogerős építési engedély megszerzése után - mondta a Napinak Zelei Zoltán értékesítési igazgató. A projekt finanszírozásához  a lakások mintegy 30 százalékát el kell adni, ez a mai piaci helyzetben nagy kihívás, azonban bíznak benne, hogy a fejlesztés egyedülálló volta miatt - a központi tervtanács  mintaértékű lakóparknak minősítette -  ez teljesíthető. Finanszírozási szerződés egyelőre nem született, a csoport eddigi fejlesztéseit egyébként zömmel az MKB finanszírozta. 
 
Az új lakókert kétszintes sorházakból és háromszintes társasházi épületekből áll majd, a földszinti lakásokhoz önálló kertrész tartozik, emellett a fejlesztés területén belül egy ötezer négyzetméteres közparkot is kialakítanak. A négyzetméterárak 330-400 ezer forint között szóródnak alapterülettől, fekvéstől, elhelyezkedéstől függően.

A lakókert területén belül 100 fős óvodát is épít a cég, melyet az önkormányzati kezelésbe ad. A településrendezési szerződés értelmében 1,5 milliárd forint értékű közcélú fejlesztést hajtanak végre, játszótereket és fővárosi jelentőségű elkerülő főút építését  vállalták. A Pesti út felöli oldalon üzletekkel és irodákkal egészül ki a lakónegyed.