Elkelt a volt MSZP-székház

Elkelt az egykori MSZP-székház, a felszámolási pályázaton értékesített ingatlant – a vele egybeépített irodaházzal együtt – 530 millióért vitték el - tudta meg a Világgazdaság.
Szász Péter, 2017. március 9. csütörtök, 06:51
Fotó: Napi.hu

A pályázatban eredetileg 700 millióra tartották a főváros VIII. kerületében, a II. János Pál pápa téren található két, egybefüggő ingatlant, amelyek közül az egyik valaha a szocialista párt székházaként működött. A pályázat tárgya összesen 3003 négyzetméter alapterületű kivett irodaház, udvar volt, amelyre a Solar Power Network Hungary Kft. keretbiztosítéki jelzálogjoga volt bejegyezve 10,7 millió euró erejéig - mondta a lapnak Ecsédi András, a Parkview Hotelt felszámoló Crac-Org Zrt. felszámolóbiztosa.

A vevő kilétét a felszámolási szabályokra hivatkozva nem árulta el és lapzártáig a tulajdoni lapon sem jelent meg a változás.

A II. János Pál pápa tér 26. szám alatti székházat még 2007-ben adta el a szocialista párt a Parkview Hotelnek, amelynek tulajdonosaként a dublini bejegyzésű Rollet Ltd. van feltüntetve. Az ír hátterű cég megvette a 27. szám alatti, a székházzal egybefüggő ingatlant is, az egybeépült két ingatlanért összesen 1,6 milliárd forintot fizetett. A tervekben az irodaházak helyett négycsillagos hotel szerepelt, de a Parkview nem fogott fejlesztésbe, hanem 2011-ben továbbadta az ingatlant a Starline Hungary Kft.-nek. Az építkezés nem kezdődött el, 2013-ban mind a Parkview, mind a Star­line felszámolás alá került - írja lapszemléjében az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK