BUX
38667

Elkelt egy nagy logisztikai központ

A Prologis globális vezető ipari-ingatlan vállalat ma bejelentette, hogy a Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF) megvásárolta a Budapest nyugati határától 23 kilométerre, az M1 autópálya mentén található M1 Business Parkot. Az eladók a CA Immo és a Union Investment voltak.

Napi.hu, 2015. március 18. szerda, 15:48

A Prologis Park Budapest M1 névre átkeresztelt park öt létesítménye összesen mintegy 70 ezer négyzetméter alapterületű, hazai, régiós és nemzetközi ügyfelek fogadására egyaránt alkalmas. Ügyfelei a Daejung, a DHL, a Kuehne&Nagel, az LGI, a Metal Hungaria, az MT Display és a Willi Betz.

A Prologis tavaly Közép- és Kelet-Európában összesen 390 ezer négyzetméter területet vásárolt fel. Közleményük szerint mivel a park  Budapest fő nyugati kereskedelmi útvonala mellett fekszik, jól kiegészíti a már meglévő portfóliójukat. A tranzakció során a vevőt a JLL, az eladót a Colliers International ingatlanügynökség képviselte. A Prologis vezető ipari-ingatlanszolgáltató Magyarországon, portfóliója több mint 548 ezer négyzetméter alapterületű a 2014. december 31-i adatok szerint.

A Budapesti Ingatlantanácsadók Egyeztető Fóruma növekvő keresletet regisztrált tavaly az ipari ingatlanpiacon. Az utolsó negyedévben az előző évhez képest duplájára nőtt a bérleti tranzakciók száma (128 ezer négyzetmétert  tett ki), az éves kereslet szintén jelentősen nőtt, összesen 387 ezer négyzetméter ért el, ami 55 százalékos bővülés év/év alapon. Mindez jótékonyan hatott a kihasználatlansági mutatóra, amely jelenleg 15,7 százalék, ez negyedéves szinten 2,9 százalékpontos, éves szinten pedig 5,5 százalékpontos csökkenést jelent.