A csomagban szereplő ingatlanok közül 11 Budapesten, 18 pedig Észak-Magyarország öt megyéjében található. A 11 budapesti ingatlan mellett további 10 megyei jogú városokban, 6 kisebb városokban helyezkedik el, és mindössze kettő található kistelepüléseken. Az üresen álló ingatlanok jelen műszaki állapotukban is piacképesek és eladhatók, és felújítás után jelentős értéknövekedést is elérhetnek.

Ha az a befektető célja, hogy az ingatlanokat egyenként, haszonnal továbbértékesíti, a csomagra elérhető árengedmény mellett profitnövelő tényező a várható értéknövekedés is - hívta fel a figyelmet Nagy Tibor, az Otthon Centrum üzletfejlesztési vezetője. Véleménye szerint a budapesti ingatlanok árának növekedése lassul ugyan a következő időszakban, de egy éves időtávon így is tíz százalék körüli emelkedés várható.

Az észak-magyarországi régióban viszont még mindig 20-25 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, mint 2008 előtt, így a következő 12 hónapban akár 20-25 százalékos áremelkedésre is számítani lehet. Így - a megadott irányáron történő vásárlásnál is - az átlagosan 12 hónapos eladási idő és a befektetett összeg 8-12 százalékát kitevő összes adó és költség mellett is 10 százalék körüli, teljes befektetésre számított profit érhető el.

A bank rövid időn belüli értékesítésre számít, tapasztalataik szerint a főváros mellett Észak-Kelet-Magyarországon is komoly a befektetői érdeklődés. A bankcsoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata az elmúlt három év során több mint ezer tranzakciót bonyolított le.