Elkészült a Nyugati pályaudvar csarnokának tetőszerkezete

A Nyugati pályaudvar műemlék épületét több lépésben újítják fel, uniós és kormányzati források segítségével. Most befejezték a csarnok tetőszerkezetének építését - közölte a MÁV Zrt. A munkák befejezését szeptemberre tervezik.
Domokos Erika, 2021. február 14. vasárnap, 14:45
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében a csarnok tetőszerkezet-építése befejeződött, a csarnokbelsőben található 26 méter magas térállványt elbontották és folytatják a további építési munkákat - írja közleményében a MÁV.

Jelenleg a héjazat építésén dolgoznak a szakemberek, a restaurátorok végzik a főpárkány felújítását. A tetőszerkezettel megújul a csarnok belső világítása is, megkezdődött az új világítótestek beépítése. A tető bevilágítására szolgáló üvegezés elkészültével, most a bazilikális ablakok ragasztott, biztonsági üvegezése zajlik. A hat toronytetőből négy csúcsdísz már a helyére került az eredeti pompájában. A főhomlokzat díszműbádogos konzolainak gyártása befejeződött, azokat folyamatosan helyezik vissza eredeti helyükre - ismertetik a folyamatban lévő munkákat.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A projekt keretében megújul 8200 négyzetméteren a vágánycsarnok teteje, a csatlakozó üvegszerkezetek, a pénztárcsarnok, a gyorsétterem, illetve hat homlokzati torony is. Az épület mindkét végén, összesen 2200 négyzetméteren teljesen új lesz az üveg függönyfal, valamint megtörténik az állomásépület többi, eddig fel nem újított tetőszakaszának javítása. Átépül részben a csapadékvíz-elvezetés, továbbá új utastájékoztatási rendszert és a vágánycsarnokban felsővezeték-hálózatot alakítanak ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK