Eltűnik Pest megye szégyenfoltja - újjáéled a betontorzó

A napokban indul a lakások értékesítése a sokáig tetszhalott állapotban lévő, majd új tulajdonoshoz került biatorbágyi projekt keretében - írta a Figyelő.
Domokos László, 2017. március 23. csütörtök, 11:14
Fotó: Napi.hu

Számos éles kanyar után a megvalósulás útján halad immár a Tópark projekt. Az új tulajdonos, az Útnet Építő Kft. fejezi be a válság kitörése után a főváros nyugati előterében, Biatorbágynál félbehagyott óriásprojektet. A lakások értékesítése napokon belül elindul - írta a hetilap.

Csendes Balázs, a Tópark üzletfejlesztési vezetője a Figyelőnek elmondta: már jóval több mint félszáz regisztrált érdeklődő van az épülőfélben lévő új otthonokra, pedig még el sem kezdődött az érdemi marketing.

A készültségi fok néhol már elérte a 80 százalékot, így ebben az évben az első 140 lakást át is adhatják. Sőt 2018 januárjától nem egyszerűen beköltözhetnek az új lakók, hanem a gyerekeknek helyben nyílik bölcsőde, óvoda. Szintén a jövő év elejétől várható élelmiszerboltok, éttermek, drogéria, bankfiók, kávézók és más üzletek megnyitása is.

Évek óta jobb sorsra vár
A 2007-es induláskor még úgy tervezték, hogy 13 év alatt elkészül az összesen 140 hektárosra tervezett új város, a Tópark. Az akkor 300 milliárd forintra becsült megaprojektet a Walker & Williams Investment Group (WWIG) gondozta, s az akkori bejelentés szerint 2010 végéig 100 ezer négyzetméter iroda és 168 bérlakás, valamint apartman lett volna kész. Egy kiállítási központ kialakítása is felmerült 38 hektáron még 2008-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK