Az osztrák-magyar határon lévő épületeket és más létesítményeket kínál fel vállalkozóknak a bécsi kormány. A bontási engedélyeket már kiadták. A jelentkezőknek egyetlen feltételt kell teljesíteniük: vállalniuk kell, hogy saját költségükön eltüntetik a színről a néhai vasfüggöny részének tekinthető kioszkokat és esővédő tetőket. Ennek megfelelően az építményeket nulla euróért kínálják megvételre.

A bontás költsége elég magas, ugyanakkor vannak vállalkozások és más intézmények, amelyek tudják használni az esővédő tetőket. Elsősorban ezeknek a jelentkezésére számít a kormány - tudta meg az Austrian Times hírportál Ernst Eichingertől, az állami ingatlangazdálkodási ügynökség szakértőjétől. Eichniger ugyanakkor leszögezte: nem adnak lehetőséget arra, hogy valaki kimazsolázzon magának egy határállomást, és az azon található létesítményeket csupán nosztalgikus megfontolásból, idegenforgalmi célokra vegye birtokba.

Az értékesítést áprilisban kezdik és augusztusban tervezik befejezni. Az akcióban a következő öt néhai határ-ellenőrzési pont építményei szerepelnek: Klingenbach, Heiligenkreuz, Rattersdorf, Neuhaus/Klausenbach és egy kisebb ellenőrzési pont Nickelsdorfban.