A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Népfőiskola Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fideszes Lezsák Sándor alapította szervezet Lakiteleken egy új sportkomplexumot és rendezvényközpontot kíván létrehozni. Az épület neve: Kárpátia Rendezvényház. Az épület befoglaló mérete 54,4x54,5 méter, a funkcióját tekintve tornacsarnok, sportpálya és rendezvénytér egyben. A küzdőtér alapterülete 1202 négyzetméter, amely két motoros térelválasztóval három egyenlő részre osztható. A nézőtéren a fix ülőhelyek száma 210, a mobil ülőhelyeké 160, míg a mozgáskorlátozott férőhely 50 fő - derül ki a közbeszerzési dokumentumból. 

A nyertes Ferroép Zrt.-vel 2022. január 4-én írták alá a szerződést. Indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Ver-Bau Kft. és a kiskunhalasi Modinvest Kft., valamint érvénytelen ajánlatot tett a budapesti EB Hungary Invest Kft.

A Napi.hu tavaly októberben írt arról, hogy a lakitelki Népfőiskola Alapítvány tulajdonában lévő Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. (NMI) húsz személyautót vásárolt áfa nélkül 108,67 millió forintért (átlagosan egy jármű ára nettó 5,43 millió forint).

Turizmust fejlesztenek, az új tulajdonos a Szeged Csanádi Püspökség

Az NMI vette át 2017-től a kormány döntése nyomán a megszűnő - állami - Nemzeti Művelődési Intézet feladatait. Az NMI ügyvezetője Závogyán Magdolna, aki 2015 és 2018 között az emberi erőforrások tárca kultúráért felelős helyettes államtitkára is volt. A tulajdonos lakitelki Népfőiskola Alapítvány alapítója és kuratóriumának elnöke Lezsák Sándor fideszes képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

"A Népfőiskola a most épülő Hungarikum Liget leánykori neve. Ez egy hatalmas, 26 hektáros terület, amely az elmúlt években egy kiemelt, 30 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében teljesen átalakult. A beruházás tulajdonosa a Szeged-Csanádi Püspökség lett. Úgy gondoltam, ha az egyház ezer éven át jó tulajdonos volt, akkor a következő ezerben is az lesz, ezért megkapta a létesítmény tulajdonjogát" - nyilatkozta tavalyelőtt szeptemberben Lezsák Sándor a vasarnap.hu lapnak. A beruházások célja Lezsák szerint az, hogy a Hungarikum Liget önfenntartó legyen.