Építészek tiltakoznak a budai felhőkarcoló terve miatt

A Lágymányosi öböl partjára tervezett 120 méteres toronyház ellen tiltakozik több neves építész - írja az Építészfórum.
Napi.hu, 2017. január 29. vasárnap, 19:13
Fotó: Napi.hu

A szakemberek szerint a ház magassága vetekedene a 130 méteres Gellértheggyel, a Várhegynél pedig magasabb lenne, megzavarva a városképet.

A magas házak építésnek szabályozása Budapesten évtizedek óta meghatározóan fontos a városfejlesztésben. Először 1995-ben, majd 2002-ben végül 2015-ben fogadtak el átfogó szabályzatot. A szabályozás toronyházak építését kizárólag a Csepel sziget északi részén engedte meg, nemcsak a város sziluett védelme érdekében, hanem közlekedési, szerkezetfejlesztési és területpolitikai megfontolásokat is figyelembe véve - írják.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a jóváhagyott fejlesztési koncepciók és településszerkezeti tervek alapján elkészült szabályzatot egyetlen befektető vagy befektetői csoport igényeihez szabva, egyetlen telekre vagy telekcsoportra, a szakmai és társadalmi viták lefolytatása nélkül módosítsák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.01.29 22:16

Igazuk van az építészeknek, Budapestre nem valók magasházak, 30 méternél magasabbat nem is engedélyeznék a város határán belül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html