BUX
39803

Építhet a Demján-cég Poznanban

A kérelem beadását követő 33 nappal megkapta az építési engedélyt a TriGranit 160 millió eurós poznani beruházása, a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokságra így elkészül a város új közlekedési csomópontja - közölte a cég.

MTI-Eco, 2011. augusztus 18. csütörtök, 15:28

Az építési engedély birtokában megkezdődhet a közlekedési csomópont építése. Az alapozást már júniusban befejezték, így megkezdhetik a pályaudvar építését. Az előregyártott elemeknek és az alkalmazott technológiának köszönhetően az építés csupán néhány hónapot vesz igénybe.

A beruházás első fázisa, a vasútállomás 2012 májusára készül el, megkönnyítva a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokságra a városba érkező szurkolók közlekedését. A teljes integrált közlekedési csomópont 2013 második felében készül el.

A Poznán Glówny pályaudvar 5500 négyzetméteres lesz, ezen kívül megépítenek egy 230 boltot magába foglaló, mintegy 60 ezer négyzetméteres City Centert is.

A Lengyel Vasúttársaság (PKP) nyolc pályázó közül választotta ki a TriGranitot a komplexum fejlesztésére. A megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a négyhektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és anyagi forrásait biztosítja.

A többségi magyar tulajdonban lévő TriGranit Közép-Kelet-Európa hét országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. összesen kétmilliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további négymilliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi a következő években.