A nyers adatok szerint idén márciusban 2020 márciusához képest 4,3 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene. Az épületek építményfőcsoport termelése 6,4 százalékkal erősödött, az egyéb építményeké nem változott.

A három építőipari ágazat közül az épületek építésének termelése 3, a speciális szaképítésé 7,8 százalékkal bővült. Az egyéb építmények építése 1,5 százalékkal csökkent.

A megkötött új szerződések volumene 41,9, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 53,4, az egyéb építmények építésére vonatkozóké pedig 32,4 százalékkal haladta meg a 2020 márciusi bázist.

2021 márciusában elsősorban ipari épületekre, illetve vasútfejlesztésre kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 13,2 százalékkal magasabb volt a 2020 március véginél.

Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 28,6, az egyéb építményeké 4,2 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel korábban.

2021 első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 2 százalékkal csökkent.

Így változtak az építőipari termelői árak

Az első negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 6,9, az egyéb építmények építésénél 6,8, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 7,1 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az előző negyedévhez képest 3,2 százalékkal nőttek az építőipari árak.