Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptemberében az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 19, az egyéb építményeké 17 százalékkal. Az épületeknél lakó-, kulturális és ipari épületek építése, az egyéb építményeknél út- és vasútfejlesztési munkák eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 17, az egyéb építmények építésében 21 százalékkal nőtt. A speciális szaképítés termelése 16 százalékkal bővült.

A megkötött új szerződések volumene 60 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 17, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 99 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Szeptemberben útépítésekre és árvízvédelmi létesítmények építésére kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene 8 százalékkal elmaradt a 2018. szeptember végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 54 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 21 százalékkal csökkent.

Az év első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva az építőipari termelés 28 százalékkal emelkedett.

A harmadik negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 11, az egyéb építmények építését illetően 9, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 9 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.