Megújul a Nyugati pályaudvar

Halaszthatatlanná vált a 143 éves Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója. A munka biztonságos végrehajtása érdekében a vasúttársaság május 8-ától december elejéig lezárja az utascsarnokot és ideiglenes menetrendet vezet be. A tetőfelújítás a MÁV állomásfejlesztési projektjének egyik kiemelt programja - közölte a MÁV.
Szepesi Anita, 2020. május 5. kedd, 15:36
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A rendszerváltás előtti rossz minőségű, valamint az azóta történt, de a jelenleginél lényegesen kisebb volumenű renoválásokon átesett főpályaudvar biztonságos állapotának helyreállításához tartozik az éves szinten közel 18 millió ember által használt vágánycsarnok tetejének és a csatlakozó üvegszerkezeteknek, valamint a pénztárcsarnok, a gyorsétterem és a homlokzati hat kisebb torony tetőszerkezeteinek műemléki rekonstrukciója.

Az üveg függönyfal is teljesen megújul az épület mindkét végén. Mindezek mellett kijavítják az eddig fel nem újított tetőszakaszt, részlegesen átépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, megújul a csarnokban a felsővezeték-hálózat. A későbbiekben, 2021-ben várható az aluljáró felújítása, valamint modern utastájékoztatási elemek, például LED-fal építése és a kijelzők cseréje. A többi tetőrész folyamatos átadása 2021 második negyedéve és 2022 második negyedéve között valósul meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.05.05 19:20

"Halaszthatatlanná vált"

Én meg azt hittem hogy az éhbéres vasutasok fizetés-emelése halaszthatatlan... Ja nem, az halasztható, abból nem lehet milliárdokat lopni...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html