Idén februárban az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 39, az egyéb építményeké 65 százalékkal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések eredményezték a növekedést - írja a KSH.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésében 43, az egyéb építmények építésében 112, a speciális szaképítésben 32 százalékkal nőtt a termelés volumene.

A megkötött új szerződések volumene 22 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 178 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 41 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében a nagy értékű ipari beruházások mellett kulturális és sportlétesítmények kivitelezésére kötöttek szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállományának volumene 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 53 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 11 százalékkal kisebb volt, mint 2018. február végén.

Az év első két hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva 39 százalékkal bővült az építőipari termelés.