Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén áprilisban az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése bővült: az épületeké 34, az egyéb építményeké 48 százalékkal. Az épületeknél ipari, lakó- és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út- és vasútépítések eredményezték a növekedést. Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 54, az egyéb építmények építésében 48, a speciális szaképítésben 23 százalékkal nőtt a KSH adatai szerint.

A megkötött új szerződések volumene 4 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 19 százalékkal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 19 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek körében a nagy értékű ipari beruházások mellett főleg oktatási és sportlétesítmények kivitelezésére kötöttek szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások április végi szerződésállományának volumene 6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 50 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 19 százalékkal kisebb volt, mint 2018. április végén.

Az év első négy hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva 46 százalékkal nőtt a termelés.