Az ECE Projektmenedzsment Budapest Kft. fejlesztésében megvalósuló beruházás teljes költsége 80 millió euró, a fejlesztés 400-500 új munkahelyet teremt - tette hozzá Gyalay-Korpos Gyula, a fejlesztő ügyvezető igazgatója.

A fejlesztő területfejlesztési szerződést kötött a beruházásnak helyet adó X. kerülettel. Ebben - egyebek mellett - kerékpárút, és kerékpártárolók építését vállalta magára, és 200 környékbeli lakónak kedvezményes parkolóhelyet ad éjszakára az Árkádban. A fejlesztéssel 1.620 autónak jut hely a bevásárlóközpontban, amelyet a forgalomhoz mérten megfelelőnek nevezett Gyalay-Korpos Gyula.

Turi Tamás bérbeadási igazgató elmondta, hogy az új épületrészbe költözik át az Interspar, a Hervis, a Libri, a Marionnaud, a Vodafone, és kétszeresére bővül a Deichmann.

Az MTI kérdésére, hogy milyen a telítettsége az Árkád 1-nek és az Árkád 2-nek, az igazgató azt válaszolta, hogy magasabb, mint a tavaszi alapkőletételnél kommunikált 60 százalék, de pontosabb adat az átköltözés, és a felújítás miatt nem adható.

Az Árkáddal szembeni telken 400 férőhelyes P+R parkoló épül a kerület fejlesztésében - erről Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere beszélt a tájékoztatón.