Másfél hónappal meghosszabbították az ajánlatok benyújtásának határidejét a kolozsvári metró megépítésére kiírt versenytárgyalásra - írja a Maszol. Az érdeklődő cégek június 24-ig nyújthatják be a pályázataikat. A Közbeszerzések Elektronikus Rendszerébe (SEAP) feltöltött közbeszerzési eljárás eredeti kiírási feltételeinek értelmében a május 9. volt a leadási határidő.

A határidőt valószínűleg azért tolták ki, mert a potenciális pályázók pontosításokat kértek a beruházással kapcsolatban. A Szászfenes és Kolozsvár közti 21,03 kilométer hosszú metróvonal megépítése a becslések szerint 6,66 milliárd lejbe fog kerülni. A győztesnek 8 év áll majd rendelkezésére a metró megtervezésére és a munkálatok elvégzésére.

A kormány és a kolozsvári, valamint a szászfenesi önkormányzatok részben az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében szeretnék megoldani a fölöttébb költséges beruházás finanszírozását. Hogy ez megvalósuljon, igyekezniük kell a megbízóknak és a majdani kivitelezőnek is, mivel a PNRR 2026-ban lezárul.