Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

78 lakásos lakópark épül a XII. kerületben, a Budai-hegységben – számolt be róla az Építészfórum. A tulajdonos és beruházó az Omega 99 Ingatlanforgalmazó Kft. lesz. A komplexum a Konkoly Thege Miklós út 19/B szám alá épül, amely természetvédelmi területnek számít, a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozik. A Pest Megyei Kormányhivatal nemrég környezetvédelmi hatósági eljárást indított a három épületből álló lakópark ügyében.

Két pinceszint és a földszint felett négy emelet és egy penthouse-szint magasodna a fák fölé. A föld alatt 150 parkolóhely várja az itt lakókat, tehát majdnem minden lakáshoz tartozik kettő.

Az ingatlan telkén jelentős növényállomány található, nagyrészt erdő határolja, kivéve kelet felől. Korábban egy iskolaépület állt itt, amit lebontottak, és az előzetes vizsgálati dokumentáció szerint a terület roncsoltsága miatt „a természetvédelmi funkció nem érvényesül”. Azt is megjegyezték, hogy a természetvédelmi területen lakók környezettudatossága életvitelük részévé válik, megőrizve annak környezeti állapotát.

A beruházó ígéri, hogy a közvilágítást úgy építi ki, hogy a védett, vagy közösségi jelentőségű állatfajokat ne zavarja, veszélyeztesse, vagy károsítsa. Az épület felhúzásához 45 fát kell kivágni, ezt követően az újratelepített fák már őshonosak lesznek. A beruházó azt ígéri, a telek többi részén is megerősítik a zöldfelület fás jellegét.