Eredménytelen lett a Citadellára kiírt tervezési tender

A Citadella-projekt generáltervezői feladataira kiírt közbeszerzés eredménytelen lett, miután csak érvénytelen ajánlatok érkeztek a felhívásra.
Németh Géza, 2020. december 23. szerda, 14:26
Fotó: Napi.hu

A közbeszerzési eljárás edménytelenségét az ajánlatkérő Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervezés része lett volna a Magyar Szabadságharcosok interaktív múzeum és emlékpark kialakítása. Ennek érdekében a Citadella épületének alkalmassá tétele a korszerű múzeumi funkciók és technikai fejlesztések befogadására és azok kiszolgálására, építészeti értékeinek szükséges - a tervezett funkcióhoz kapcsolódó - részleges helyreállítása.

Mint a Napi.hu közölte szeptember elején, hogy a Citadella felújítására 20 milliárd forint keretösszegű közbeszerzést írt ki a Várkapitányság Nonprofit Zrt. Ennek célja a Citadella felújítása során ellátandó kivitelezési és egyéb kapcsolódó feladatok ellátása, négy évre. (Az ajánlatkérő a Miniszterelnökséghez tartozik és üzemelteti, fejleszti a Budai Vár állami műemlék ingatlanait is.)

A közbeszerzési felhívásban szereplő 20 milliárd forintot novemberben hagyta jóvá a kormány egy határozattal. Az idei központi költségvetést 16 milliárd forint terheli, a maradékot a 2022-es büdzsé tartalmazza majd.

Még nyáron fordult célegyenesbe a Gellért-hegyi sikló építésének előkészítése. A Tabán és a Citadella között megépülő felvonó lehetővé teszi a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalom akár teljes kiváltását is, ezáltal tisztább és élhetőbb környezetet teremt az érintett városrészben élők számára - közölte a Sikló-Beruházó Kft. projektcég az MTI-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.12.28 08:09

Ostobák, egy ekkora falatot ne lehet vacak 20 milliárdból megtervezni, még négy év alatt sem ! Miközben a határon túlra csak egy intésre kimegy hatmilliárd ! Mit képzeltek, olcsójánosokkal van dolgotok ? Meg kell várni, amíg mészárosnak is a szemhatára fölé emelkedik az összeg ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html