Szép pénzt hozott az Erzsébet-program a Club Aligának és a Hullámnak

Az állami támogatású Erzsébet-programból 490 millió forintot kapott az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron - tudta meg a hvg.hu.
Domokos Erika, 2020. január 13. hétfő, 14:02
Fotó: MTVA/Bizományosi / Faludi Imre - Hullám Hotel

Az Erzsébet-program keretében kedvezményesen nyaralhatnak rászorulók - az alacsony jövedelemmel rendelkező nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők - a kijelölt szálláshelyeken. A rendszer úgy néz ki, hogy a rászorulók a pihenés teljes árának csak kis hányadát fizetik ki, jellemzően nagyjából 20 ezer forintot az egész családra, a maradékot az állam teszi hozzá, az Erzsébet-utalványok forgalmazásának pénzügyi eredményéből - olvasható a lap cikkében.

A Mészáros Lőrinchez köthető Hunguest Hotels üzemelteti a balatonvilágosi Club Aliga és a keszthelyi Hullám hotelt is, amelyekben az elmúlt szezonban nem lehetett szállást folgalni, mivel azokat teljes egészében az Erzsébet-program használta szálláshelyként. Az ingatlanok felújításra szorulnak, a körülményekre több nagycsalásos is panaszkodott a hvg.-hunak és a 24.hu-nak. A Club Aligát az Appenin Nyrt. (amiben Mészáros és Tiborcz István is érdekelt) 2018 nyarán szerezte meg, a Hullám Hotelt Tiborcz István érdekkörébe szokás sorolni, bár papíron már nem tulajdonos - írta a lap.

A Club Aligában és a Hullám Hotelben tavaly összesen 490,83 millió forint értékben foglaltak 3 vagy 4 éjszakás pihenést a szociális üdültetésen nyertes pályázók: az előbbiben 8,9 ezer fő 386,1 millió forint értékben, az utóbbiban pedig 2,4 ezer fő 104,73 millió forint értékben - tudta meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány sajtóosztályától a hvg.hu. Egy személy átlagosan 43 ezer forintba került, ami egy 5 fős család esetében 216 ezer forintot jelent, ennek egy kis részét fizették a családok, a többit az állam.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.13 19:40

Megmondták, 2020 a családok éve lesz.
Ja, a Mészáros, és az Orbáné.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.01.13 15:53

A szokásos. Állami pénzt irányítunk át NER-es üzleti körökhöz. Ennek volt a keretrendszere az Erzsébet utalvány.
De legalább volt minimális társadalmi haszna, hogy olyanok is eljutottak ilyen szállásokra akik normál esetben nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html