Európai Parlament: Meg kell szüntetni a hajléktalanság büntethetőségét!

A hajléktalanság felszámolásával kapcsolatos állásfoglalást szavazott meg keddi plenáris ülésén az Európai Parlament, és ebben leszögezte, hogy a lakhatáshoz való jog alapvető emberi jog, és az európai uniós tagállamoknak meg kell szüntetniük a hajléktalanság büntethetőségét - adta hírül az MTI.
Szepesi Anita, 2020. november 24. kedd, 11:12
Fotó: Napi.hu

A nagy többséggel elfogadott nyilatkozat szerint az EP-képviselők erőteljesebb fellépést várnak az unió végrehajtó testületétől, az Európai Bizottságtól annak érdekében, hogy Európában 2030-ra megszűnjön a hajléktalanság.

A parlament ennek érdekében a tagállami támogatások emelését, a hajléktalanság megelőzésének fokozását, az egészségügyhöz és az oktatáshoz való egyenlő hozzáférést, a munkaerőpiaci integráció támogatását, a hajléktalanság büntethetőségének eltörlését, valamint hosszú távú lakhatási stratégiák végrehajtását tartja elengedhetetlennek.

Az állásfoglalásban rámutattak továbbá, hogy az elmúlt tíz évben 70 százalékkal nőtt Európában a fedél nélküliek száma, és a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt a hajléktalanok aránya vélhetőleg tovább fog nőni.

Ámbár a lakhatási politika nem tartozik az uniós hatáskörök közé, az EU különböző intézkedések - például állami támogatásokat, az adózást és a versenyt szabályzó rendelkezések - révén, közvetett módon hatással lehet a lakhatás alakulására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sulykaponka, 2020.11.24 13:17

szerintem meg azt kéne megszüntetni, hogy valaki részegen, teleszart nadrágban felszállhasson a villamosra és lehuppanhasson a kedves feleségünk/gyermekünk mellé, hogy aztán óbégatva, krákogva, köhögve zaklassa őket és a többi utast.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.11.24 11:26

Az embertelen orbáni fidesz ezt már megtette, tilos hajléktalanként az utcán virulni, vagyis ha nem láthatjuk őket, akkor nincsenek.
A szegénységet is tilos államilag kimondani, kommunikálni, így az sincs.
Az utcán sem lehet csak úgy etetni a rászorulókat, még esetleg nem olyan gyorsan halnának éhen, és hogy néz már ki az utca tőlük?
És ezt az embertelen fidesz qrmányt pénzeli az EU. Mert azt pénzeli, nem azokhoz jut el az uniós támogatás, akikre az EU adja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html