Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új trend látszik erősödni a hazai albérletpiacon, amely ezúttal elsősorban azokra az országrészekre jellemző, amelyek munkaügyi csomópontoknak tekinthetőek.

A közösségi oldalakon található albérleti hirdetések között az utóbbi hetekben több olyanra is lehet akadni, ami eddig nem volt jellemző. Ezek a lehető legkisebb privát teret biztosítják a beköltözők számára, ugyanis napi ágybérletről van szó - írta a portál.

Jöttek az új albérletigények, s az látszik, hogy a piac reagál ezekre - mondta az ágybérleti lehetőségekkel kapcsolatban Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa. Ez lényegében ugyanaz a felosztott lakásbérlési modell, mint amikor egyetemisták többen vesznek ki egy ingatlant.

A változás az albérleti árak növekedésének következménye. Van egy réteg, elsősorban a fizikai munkát végzők, akik csupán néhány hónapig, vagy esetenként néhány hétig vannak egy-egy városban, mert ott találtak munkát, ám egy drágább, egész lakásra szóló megoldást nem akarnak, vagy nem is tudnak megengedni maguknak.

A hírek szerint 1000 forintról indul az ágybérletek napi költsége. Ez attól függően változik, hogy mennyire erős a munkakínálat a környéken.

A kép forrása: Pixabay