Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedvező makrogazdasági kilátások, folytatódó béremelkedés, a foglalkoztatás bővülése pozitívan hat a háztartások jövedelmi helyzetére, és így az idei lakáspiaci keresletre is. A jövedelem növekedése 2000-től kezdődően jelentősen meghaladta a lakásárak változását, így a jövedelmi helyzet alapján a lakások további drágulására lehet számítani - olvasható az FHB Lakásárprognózisában.

A hitelpiac dinamikus fellendülése, a lakáspiaci hitelezés várhatóan továbbra is kedvező alakulása, az alacsony kamatkörnyezet és az ügyfélbarát konstrukciók jelentősen támogatják a lakáspiaci keresletet a prognózis szerint.

2018-ban jelentősen megugorhat a használatba vételi engedélyek száma. Az új lakások tömeges elkészülése a használt piacra is kihathat: a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai szerint csak a fővárosban közel 10 ezer értékesítésre épített lakás átadása várható.

A prognózis szerint összességében 2018-ban a lakásárak további 5-10 százalékos növekedése várható. A fővárosban ennél valamivel nagyobb, míg a kisebb településeken inkább a tartomány alsó sávjába eshet az átlagos növekedés, az egyes országrészek között ebben nagyobb eltérések lehetnek.

Képünk forrása: Pixabay