A belváros szívében lévő, több mint 6800 négyzetméteres telekért a hongkongi Lai Fung Holdings ingatlanfejlesztő négyzetméterenként 85 512 jüant (3,1 millió forint) fizetett, amely új országos rekordnak számít. A rendkívül magas, a városi átlagos négyzetméteráraknak csaknem kétszeresére rúgó összeget a telek elhelyezkedése indokolja: a várost kettészelő Huangpu folyó szomszédságában, a város pénzügyi központjának közelében helyezkedik el.

A rekord meglepő, mert szűkösek a hitellehetőségek és a kormány is hűteni igyekszik az ingatlanpiacot, valamint a kínai nagyvárosokban jellemző túlkínálat fokozatosan gyengíti az ingatlanpiacot. Igaz, ezek a folyamatok legkevésbé a legfelsőbb árkategóriás ingatlanokat érintik.

A rekordárú telket a Lai Fung Holding megtartja, nem adja tovább, s azon luxuskategóriás lakóházak épülnek. A város korábbi rekordját egy 2010-es, négyzetméterenként 52 ezer jüanos (2 millió forint) vásár, az országos rekordot pedig egy tavalyi, pekingi, 70 ezer jüanos (2,5 millió forint) ár tartotta.