2014 első negyedévében egy új épületet adtak át, a Horizon Development által fejlesztett Eiffel Palace irodaházat, amely 14,5 ezer négyzetméterrel bővítette a fővárosi bériroda potenciált. Üres területből továbbra is Dél-Budán volt a legkevesebb (12,2 százalék), míg az agglomerációban a legtöbb (33,6 százalék).

Az elmúlt három hónapban összesen 158 bérleti szerződést regisztráltak. Az átlagos bérelt terület 362 négyzetméter volt, mely 12,8 százalékkal kisebb, mint egy éve, és majdnem fele az előző negyedév értékének. Az ok az ötezer négyzetméteresnél nagyobb bérletek hiánya, valamint a kisméretű tranzakciók túlsúlya - írja a BIEF. A szerződések 80 százalékát 500 négyzetméteresnél kisebb irodákra kötötték. Tíz szerződést írtak alá ezer négyzetméternél nagyobb területre, melyekből 7 új bérbeadás és területbővülés volt.

A legnagyobb tranzakció a Lufthansa szerződéshosszabbítása volt az Infopark E épületében 4,5 ezer négyzetméteren, míg a legnagyobb új bérbeadás a Krisztina Palace-ban történt 3,15 ezer négyzetméterre. Tovább bővítette irodáját a GE a Váci Greens-ben (2,9 ezer négyzetméter), amely egyúttal a negyedév legnagyobb területbővülése is volt. Az új bérlők a teljes bérbeadás 44,1 százalékát tették ki. Ezt követték a szerződéshosszabbítások (35 százalék), majd pedig a bővülések (20,9 százalék).

Hasonlóan az előző negyedévekhez, a legerősebb bérlői aktivitást most is Dél-Budán valamint a Váci úti irodafolyosón mérte a BIEF; a teljes kereslet több mint egyharmadát regisztrálták ezen a két részpiacon.