Ezért költözik a magyar - itt vannak a friss adatok

A jelenlegi ingatlannal való elégedetlenség a harmadik legjelentősebb költözési indok – derül ki az OTP Ingatlanpont és az NRC Marketingkutató felméréséből. A kutatás szerint a magas rezsi, a zsúfoltság és a rossz szomszédság bosszantja leginkább az elégedetlenkedőket.
Napi.hu, 2016. október 20. csütörtök, 16:57
Fotó: Napi.hu

Minden nyolcadik költözés mögött a lakással való elégedetlenség áll. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint érdemes azonban helyén kezelni a számokat. Mindössze a megkérdezettek 13 százaléka elégedetlen a lakáskörülményeivel. Az elégedetlenség nem függ szorosan össze a lakásváltoztatási tervekkel.  A háztartások ötöde tervezi, hogy belátható időn belül másik ingatlanba költözik, de többségük családi okok, vagy éppen a munkahelyváltozás miatt gondol erre.

Az elégedetlenkedők negyedének a lakásuk állapota okoz bosszúságot. Tizedük a magas rezsit, újabb egytizedük a zsúfoltságot okolja a rossz körülményekért. Szintén egy dekád, aki a többi lakó, a szomszédság miatt adná költözésre a fejét. Mindezek fényében nem meglepő, hogy amikor ingatlanközvetítőhöz fordulnak, számukra az az alapvető elvárás, hogy az ingatlanos alapos hely- és környékismerettel rendelkezzen, valamint részletesen világosítsa fel őket a jövőbeni lakás állapotáról, a lakóközösségről - ismerteti a kutatás részleteit Valkó Dávid.

HOZZÁSZÓLÁSOK