Szörnyű pusztítást okoznak a felhőkarcolók

Évente akár 1 milliárd madarat pusztíthatnak el az üveg felhőkarcolók vagy éjjel kivilágított épületek - írja a Guardian híre alapján a 444.hu.
Szepesi Anita, 2019. április 7. vasárnap, 12:12
Fotó: Reuters

A legtöbb madár Chicagóban pusztul el a felhőkarcolókkal való ütközés miatt, itt ugyanis nemcsak sok a felhőkarcoló, de a város a madarak egyik fő vándorlási útvonalába esik - állapítja meg a Guardian által idézett új, tudományos jelentés. A felhőkarcolókkal teli belvároson ősszel és télen 250 különböző madárfaj több mint 5 millió példánya repül keresztül a portál cikke szerint.

A vándorlási útvonal alatt található, ezért nagy veszélyt jelent Houston és Dallas, valamint  New York, főként Manhattan városnegyed, de Los Angeles, St Louis és Atlanta belvárosában is sok madár leli halálát.

A felhőkarcolók üvegfelületén visszatükröződő fákat a madarak nem tudják megkülönböztetni a valódi fáktól, ezért nekirepülnek, az éjjeli kivilágítás pedig a tájékozódásban zavaró, eltérítheti őket. Az épületekkel való ütközés a kutatások szerint az énekesmadarak számára különösen veszélyes.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.04.08 12:10

Ennyi hülyeséget összehordani csak egy biológiából és fizikából egyaránt felmentett, SÖTÉTzöld IQ bajnok képes. Milyen fa tükröződik zavaró módom egy manhattan-i felhőkarcoló ötvenedik emeletének ablakában? A csikágón átvonuló öt millióból évente hány madár repül neki a felhőkarcolóknak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.04.07 14:15

Nézzék meg a szélturbinákat is. Ugyanez a helyzet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html