Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy havi bázison, szezonális kiigazítással 7,9 százalékkal nőtt az eladás, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám 764 ezerre emelkedett az egy hónappal korábbi 708 ezerről. Elemzők szerényebb, 3,5 százalék növekedést vártak januárra.

Tavaly 681 ezer újonnan épült családi házat értékesítettek az Egyesült Államokban, 10,3 százalékkal többet a 2018. évi 617 ezernél. A 2017-ben értékesített új családi házak száma 613 ezer volt.

A januári eladások ütemével számolva 5,1 hónap lenne elég a kereslet kielégítésére a decemberi 5,5 hónap után. Általában hat hónapot tekintenek egészséges mértékűnek a kereslet és a kínálat közötti egyensúly fenntartásához.

Az új családi házak medián ára 348 ezer 200 dollár volt januárban, 14 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Bár az új családi házak értékesítése az összes lakáseladásnak nagyjából 12,3 százalékát teszi ki, a gazdasági helyzet alakulásában fontos szerepet tölt be, mivel az ágazat jellemzően jól fizető, középosztálybeli munkahelyeket teremt. Emellett növeli a keresletet az építőipari anyagok iránt, a fogyasztók többet költenek tájépítésre és egyéb szolgáltatásokra.