Az épület, amelyet az V. kerületi Gerlóczy utcából lehet megközelíteni, korábban színháznak, oktatási központnak és klubnak adott helyet. Jelenleg - mint az elfogadott előterjesztésben írták - igen rossz állapotban van.

Az ingatlan Budapest kulturális életének egyik jelentős helyszíne volt. A volt trafóház 1920 körül épült, a legutóbb 1995-ben újították fel. Elhelyezkedésénél, adottságainál fogva kiváló lehetőséget rejt magában olyan közösségi, kulturális, turisztikai tevékenységek helyszínének biztosítására, amelyek a főváros működéséhez szervesen kapcsolódnak és annak érdekeit szolgálják - olvasható az elfogadott javaslatban.

Az épület jelenlegi állapotában nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra, üzemeltetésre. Az ismételt használatba vételhez teljes körű - építészeti, szerkezeti, gépészeti, elektromos, technológiai, belsőépítészeti - felújításra van szükség, amely magában foglalja a funkciónak megfelelő műszaki kialakítást is. A korszerűsítésnek egyúttal figyelembe kell vennie a mai kor követelményeinek megfelelő energiahatékony üzemeltetést.

Az épület bruttó szintterülete 2345 négyzetméter. A teljes körű felújítás becsült fajlagos bekerülési költsége bruttó 260 ezer forint négyzetméterenként. Az építési beruházás becsült összköltsége bruttó 600 millió forint.