A kétezer ember befogadására alkalmas, mintegy 600 ülőhellyel rendelkező, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) besorolása szerint E kategóriás létesítmény átadója előtti sajtótájékoztatón Bíró Károly polgármester úgy fogalmazott: a település sportolói "erejükön felüli" teljesítményükkel vívták ki, hogy a város megkapta a stadion megújításához szükséges kormányzati támogatást. Azt mondta, "viszonylag rövid idő alatt készült el ez a nagyon emberi léptékű, kisvárosias, túlzásoktól mentes" létesítmény. A jövőben a város kézilabdacsarnokának fejlesztését és uszoda építését is tervezik - idézte a polgármestert az MTI.

Az utóbbi időben több mint 300 sportlétesítmény épült fel vagy újult meg országszerte, és ennek köszönhetően egyre több felnőtt és gyermek sportolhat európai körülmények között . mondta Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Ez a magyar gazdaság sikere

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a 2013-ban indult sportlétesítmény-fejlesztő programról azt mondta: a magyar gazdaság képessé vált arra, hogy a korábban "borzasztó rossz" állapotban lévő létesítményeket rendbe tegye.  Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője pedig arról beszélt, hogy munkájuk eredményeképpen "gombamód nőnek ki ilyen létesítmények a földből".

A baranyai város az egy főre jutó sportolók számát tekintve az ország élmezőnyéhez tartozik, és a tendenciát nem lehet fenntartani megfelelő infrastruktúra nélkül - mondta Feleki Attila, a Kozármisleny Futball Club elnöke. A beruházás keretében egy 105x68 méteres centerpályát, 600 székkel ellátott, teljesen fedett lelátót és nettó 500 négyzetméter alapterületű, többszintes kiszolgáló-épületet alakítottak ki. Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke kifejtette, a szövetség figyel a Kozármislenyhez hasonló kisvárosokra - írta az MTI.