A tér komplex rendezése a következő területet foglalja magába: Rákóczi út - József Körút - Europeum - Corvin áruház - Márkus Emília utca, ez a felület mintegy 10 ezer négyzetméter.

Szintén felújítandó a Somogyi Béla utca, a Blaha Lujza tér és Gutenberg tér között. A tervezési terület része a Blaha Lujza téri aluljáró és nyilvános illemhelyek teljes területe, 1800 négyzetméteren. Végül a listán szerepel a Nagykörút  és a Rákóczi út csomópontjának az akadálymentesítése is.

Ajánlatot az tehet, akinek az utolsó három lezárt üzleti évben a közlekedési létesítménytervezéséből, urbanisztikai tervezésből, illetve műtárgytervezésből származó nettó árbevétele elérte a 100 millió forintot.

Az ajánlatok beadási határideje május 3. Az értékelésnél 48 súlyszámmal szerepel a minőség és 50 súlyszámmal az ár.

Mint nemrégiben a Napi.hu is - az MTI híre alapján - megírta, Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón közölte: a fővárosi költségvetésében 1,8 milliárd forintot különítettek el a VIII. kerületi kereskedelmi és közlekedési csomópont rekonstrukciójára, és várhatóan még ebben az évben elvégzik a tervezési feladatokat.

Képünk forrása: Shutterstock