A 2024-es lesz a 16. női Európa-bajnokság a sportágban, de az első, amelyen 24 válogatott vehet részt. A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024. november 28. és december 15. között.

Az EHF tavaly júniusban közölte, hogy a magyar szövetség is szeretne pályázni a kontinenstornára, majd szeptemberben derült ki, hogy az Magyar Kézilabda Szövetség az osztrákokkal és a svájciakkal közösen rendezne. A pályázat Oroszország, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közös jelentkezését győzte le.

Nagyon örülünk a sikernek, és annak, hogy Ausztriával és Svájccal közösen mi adhatunk otthont a tornának, hiszen ez elismerés a magyar kézilabdának, de az egész országnak is - idézi Kocsis Máté elnök szavait az MKSZ honlapja.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke közölte: 2024-re beérhetnek a most 17-22 éves, junior világbajnokságot, junior Európa-bajnokságot és ifjúsági Eb-t nyerő magyar csapatok játékosai. Amellett, hogy a rendezés elnyerésére büszkék lehetünk, fontos, hogy igazán versenyképes válogatottunk legyen az Eb-re - mondta az MTI szerint korábbi világklasszis kapus.

Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később Horvátországgal közösen rendezett kontinenstornát.

Magyarország - Szlovákiával közösen - 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont. Az eseményre közel 200 milliárd forint értékben építtet és újíttat fel a kormány új sportcsarnokokat Budapesten a Népligetben, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Tatabányán (ez tartalékhelyszín lesz).